Olej tamanu - Manufaktura Natura

Dostępność: średnia ilość
Cena: 26,00 zł 26.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Olej tamanu

Pozyskiwany z nasion drzewa Calophyllum Inophyllum L. Ludy Polinezji traktowały go jako święty podarunek od natury, w którym kryli się bogowie. Partie drzewa takie jak owoce, pestki, liście i kora wykorzystywane były przez nich jako środek leczący wiele chorób. Owe tradycje ludowe dziś zostały potwierdzone wieloma badaniami naukowymi. Ten gęsty olej o intensywnym, ziołowym zapachu jest obiektem zainteresowania nie tylko badaczy, ale i osób, które korzystają z jego drogocennych właściwości. 

Jak stosować olej tamanu?

  • jako środek redukujący blizny oraz świeże rozstępy; przy stosowaniu na zmienione partie skóry wyraźnie poprawia stan blizn, które stają się mniej widoczne, krótsze i węższe,
  • olej z tamanu znajduje zastosowanie w leczeniu zmian chorobowych skóry; nakładaj go bezpośrednio na wypryski, drobne skaleczenia na skórę twarzy, szyi, dekoltu oraz okolic oczu delikatnie wklepując opuszkami palców,
  • porcję oleju dodaj do balsamu do ciała, kremu do twarzy, maseczek i glinek bezpośrednio przed użyciem,
  • olej wcierany w skórę głowy w przypadku łupieżu, łuszczycy, zapalenia mieszków włosowych wspomoże leczenie oraz zapobiegnie łysieniu,
  • stosuj go jako środek łagodzący podrażnienia po depilacji,
  • olej z tamanu świetnie sprawdzi się także jako środek odstraszający komary. 

Skład/INCICalophyllum Inophyllum (Tamanu) Oil

Zimnotłoczony, nierafinowany, 100% Naturalny

Przechowywanie: Zaleca się przechowywać olej w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej. Nie może być narażony na działanie wilgoci oraz promieni słonecznych.

Dane techniczne

STREFA CEN ZŁOTY ŚRODEK

Opinie o produkcie (0)

Darmowa dostawa
Do darmowej przesyłki brakuje Ci:
Darmowa dostawa (KURIER FedEx - przesyłka ubezpieczona) już od 200,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl